"Amic"

LD Startklass SPH I Missnutt's Nostre Amic

DSCN5431

 

Info:

Född: 151207
E: AH KORAD Östra Greda Money To Burn (Milou)
U: RLD N RLD F Missnutts Chrystal Meva (Meva)
Uppfödare: Pia Augustsson, Missnutt's kennel, Markaryd

FÄRG: Svart trefärgad

SVANS: Lång.    HÖJD: 58 cm.   LÄNGD: Ej mätt.   VIKT: 26 kg.

 

Hälsa:

HD: A
ED: 0 (ua)
ÖGON: 160129 ua, 180415 ua

TÄNDER: Saxbett 

 

DSC_0117

 Om Amic

Missnutts Nostre Amic (som betyder Vår vän på katalanska) var ingen valp som var tingad eller planerad. Fick en förfrågan från Pia (Rockys uppf) om jag var intresserad av honom då Pia fått återbud på han pga fel färg. Efter många funderingar på kort tid så blev det så att han fick flytta upp hit till oss. Han är mitt allt! 

Amic är en kille som är helt underbar att vara med, underbar att träna med och världens goaste kille!

Att träna med Amic så måste man vara mjuk som person och jag upplever honom som en kille med "will to please". (valp o ungdomstiden kan läsas här nedanför)

Vad som blir av denne kille återstår att se.

Amic är väl som valpar är mest. Energisk, påhittig, bitig, busig, tycker allt är kul och att världen är en spännande plats.

Amic verkar vara lättlärd och han tycker det är jättekul att få göra saker. Än är vi bara på nivån där vi håller på att lära oss sitta och stå. Jag har även lagt till början på tandvisning. Amic kommer gärna tillbaka med leksaken och vill leka och följer med när jag går och kommer när jag ropar.

Det ska bli roligt att se när han blivit äldre och träningen har fått mer "allvar" Vi har börjat med de enklaste små övningar som att komma in vid sidan, sitt-stanna kvar, början till läggande samt spår. Amic är en kille som vill, både gärna och mycket. Och med glädje gör han allt.

Snart närmar sig Amic's 1 årsdag och fortfarande så är han som en liten valp. Busigheten har lugnat ner sig lite men bara lite och den där värsta bitigheten är borta men lite är kvar och allra helst när han vill mysa då vill han gärna ligga och smånagga eller bara hålla och dra lite i typ ens finger. Vad gäller träning så börjar polletten trilla ner vad gäller "linförigheten", stanna-kommandot funkar riktigt bra. Men denna kille kommer att ta sin tid vad gäller mognad. Han är fortfarande bara så liten i sitt huvud än och tycker att världen är hur skoj som helst. Är det inte löv som blåser som ska jagas så är det snöklumpar som ska lekas med. 

Nu har Amic passerat sin ett årsdag och är snart 16 månader. Och fortfarande så är han som en bebis. På många plan. Ja nästan på alla plan. Barnslig som bara den och den där mognaden känns som att den får vi vänta på...ett bra tag till. Förmodligen i nåfra år. Träningsmässigt så är han rolig att träna. Vissa saker går fort att lära och koncentrationen är riktigt bra, för att i nästa stund bli exalterad över något annat...som att fånga löv som blåser. Intressant att se hur jag skriver här nästa gång. Hoppas han har mognat lite mer då.

Nu ska Amic snart fylla tre år och han har mognat på en hel del olika plan. Fast fortfarande så är han en liten kille i sitt huvud i bland så det där buset är aldrig långt borta. Amic är en underbar kille att jobba och träna med och hans koncentration är riktigt bra och är det full fart på matte hela tiden så är verkligen hans koncentrationen på topp. Händer det inte något så tittar han gärna på det som händer runt omkring. Amic är också en som gärna vill gå fram och undersöka saker och ting och är det något som verkar lite konstigt eller skumt så vill han gärna fram och titta vad det är och sen är det inget mer med det. Han är även en hjälpsam kille och plockar gärna upp saker och ting och ger till mig. Han är en snäll kille som samtidigt har humör som han kan ta fram och visa om man skulle behandla honom väldigt fel. Amic är helt underbar helt enkel. En enkel och rätt okomplicerad kille.