"Angus"

RLD N RLD F Bachwi Can I Sit Next To You Girl

ö158

 

Info:

Född: 100204

U: SE VCH Missnutts Diamond Rocky
E: Skydragons Kekipi
Uppfödare: Lina Persson, Kennel Bachwi, Västnor/Oviken

FÄRG: Svart trefärgad

SVANS: Lång.    VIKT: 25 kg    HÖJD:  58 cm 

 

Hälsa:

 HD: A      ED: ua (0)

ÖGON: ua 100325. ua 120331

 TÄNDER: Saxbettmed full uppsättning tänder.

 

 

120430 020Om Angus:

Angus är Rockys allra förstfödda kan man verkligen säga. Han var den som kom först ut ur sin mammas mage och i första kullen efter Rocky. Det var inte självklart att jag skulle ha en till aussie då men efter mycket och många funderingar så blev det så att Angus fick flytta hem till oss när han fyllt åtta veckor och det är inget jag ångrar. Han är en rolig kille med lagom fart och energi. Han är familjens clown och den som hittar på bus och bjuder på många skratt. Han har sina egna idéer ibland kan man säga. Han älskar att få vara med och att få jobba. Han är en högt älskad familjemedlem och jag skulle aldrig kunna tänka mig vara utan honom. Angus är verkligen vår lill-prins!   Och han är verkligen mattes hund, jag är hans prins i hans ögon! 

Angus är en hund som är glad och Ljudlig. Den "pratsamma" typen kan man kanske säga. Angus är en mjuk och go kille som gärna vill vara till lags och göra det som begärs av honom. Att bli arg tjänar inget till för då slår han dövörat till. Han är en sån som tittar på en och funderar om det inte är något han förstår när det gäller något nytt lydnadsmoment. Eller så testar han lite försiktigt för att se om det var rätt.
Han hänger gärna med på vadhelst man bjuder på och är inte den som tröttnar i första taget.
Inne har han en bra av-knapp och ute är det full fart som gäller under tassarna.


Lydnad: Angus gillar verkligen detta med träning och vill gärna göra det man ber om bara kunskapen finns. Ögonen lyser och svansen går, man riktigt ser hur glad han blir när det är träning som står på programmet. I och för sig så blir han alltid glad då det ska hända något. Fast jag får inte bli arg på honom när vi tränar för då tappar han lusten och kan till och med lägga sig ner och slå dövörat till.

Spår: Angus har ett behagligt tempo i spåret och är oftast spårnoga och pinnsäker. "Äter" inte upp spårpinnarna heller.

Viltspår: Denna typ av spårning gillas också :)

Lek: Angus Älskar att leka och kampa! Mycket och länge. Leker också gärna med andra hundar och inbjuder mer än gärna till lek. Fast finns det leksak med i bilden så är han dock den som SKA ha den och vaktar den gärna, om det inte gäller att leka med matte, då kommer han med sakerna.

Mat: Älskar mat som han vill äta i fred. Ja det mesta kan ätas i hans ögon.