Blogg

.

Mitten av maj!

I måndags så träffades jag och Marie en stund innan måndagsträningen och körde lite uppletande. Jag måste säga att det verkar som att polletten börjat trilla ner hos Amic! Han letar...och ibland finner han något som till exempel en dummy som var kvarlämnad i rutan...och även andra saker som ska med in. Vissa saker verkar vara lite så där mysko så de tittar han på som om det verkligen ska med in, som till exempel en handduk som liksom bara ligger där men till slut så kom även den med in. 

DSC_0009

DSC_0016

Igår blev det en tur till Hede för att besöka veterinären, Karin. Rocky har haft en knöl vid ändan och nu hade den spruckit så det blev till att operera bort den. Så nu är det tratt som gäller för gammelmannen. Och jag hoppas att rislampan får hålla denna gång!

Ha de!


.

Snart så...

Snart så...kommer nog värmen också! Ja det behöver ju inte bli så där stekhett men i alla fall inte typ -7 på morgonen, isande nordliga och snöbyar om dagarna! Bara så där lagom varmt i alla fall.

IMG_7655

Vi har kört lite uppletande, spår och diverse moment i lydnaden. Lydnadslydnaden mesta dels. Spåret går framåt och sista spåret så var det längre mellan pinnarna och jag utökade spårlängden, dock inte så så superlångt men si så där 600 - 700 meter i alla fall. Superfint spår av Amic och även de andra två, som mest får spåra för rolighetens skull.

IMG_7776

IMG_7801

Många delar börjar falla på plats och det känns skönt även om vi har en del kvar att göra innan det känns som att det sitter till hundra. Fast det kommer det nog inte att göra då de (hundarna alltså) liksom har ett eget tänk ibland c_laugh[1]

IMG_7668

IMG_7670

Fina bilder tagna av Marie! Tusen Tack!

Ha de!


.

Tiden går...

Tiden går alldeles för fort denna årstid! Jag älskar maj och juni månad, så de kunde få vara lika långa som januari brukar kännas! Detta är ju bara den helt underbara och bästa tiden på året med ljusa kvällar och naturen som börjar vakna till liv och alla fåglar som börjar återvända.

När det gäller träning så tränar vi på och jag har fått en mall på en träningsdagbok av Marie som jag bör/måste prova få ut i pappersform och komma på hur jag ska lägga upp träningen. 

DSC_0032

Det har blivit spår, lydnad och i går innan måndagsträningen så träffades jag och Marie för att köra lite uppletande. Jag har ju en drömbild av hur jag vill att Amic's uppletande ska se ut där ute i rutan men men...vägen känns både lång och svår för att komma dit. Vi får se hur det går med det. I går gick det bra mycket bättre än sist när vi körde en sväng där i januari och det kändes i går som att polletten börjar trilla ner vad jag vill att han ska göra.

Idag blev det även en sväng till Karin då Rocky var/är jätteirriterad på ena ögat och det visade att han har ett sår på hornhinnan, så nu blir det salva. Passade även på att kolla upp prostatan på Angus efter en dos medicinering för den för en månad sen och den såg bara bra ut nu.

Ha de!